Site icon Reduceri promotii voucher online

Apple a deschis o universitate in Napoli Italia

Celebrul Sillicon Valley se extinde pana in Italia, la Napoli

Tim Cook, ajutat de prim ministrul Italiei, Matteo Renzzi, a pus bazele unui centru de dezvoltare a aplicatiilor mobile pentru sistemul de operare iOS. Universitatea se afla langa o fabrica veche, ce si-a inchis portile in anul 1980. In aceasta universitate, 200 de studenti italieni vor invata pana la sfarsitul anului cum sa dezvolte aplicatii mobile pentru dispozitivele produse de catre Apple. Daca tot s-a lansat de curand iPhone 7 si sistemul de operare iOS 10, este posibil ca in viitorul nu foarte indepartat sa vedem pe iPhone 7 aplicatii de baza dezvoltate in Italia, la Napoli.

Toti studentii vor primi cate un iPhone 7, un MacBook Pro si un iPad la inceperea cursurilor pe durata celor 9 luni de studii. De asemenea, Apple investeste 10 milioane de EURO in Universitatea Frederico II, una din cele mai vechi universitati din lume, universitate ce gazduieste initiativa Apple.

Aceasta realizare este vazuta de catre prim-minustrul italian ca un mare succes si un mare beneficiu adus imaginei sudului Italiei, dezmintind zvonurile conform carora sudul italiei nu este o zona prolifica pentru investitii.

Universitatea este gazduita in cladiri noi, construite special pentru Apple. Campusul nou pregatit pentru studentii acestui program se numeste San Giovani.

apple campus san giovani

Anul viitor, vor mai fi disponibile inca 400 de locuri in aceasta universitate. Anul acesta, au aplicat nu mai putin de 4000 de studenti pe cele 200 de locuri puse la dispozitie, in doar 11 zile cat a fost deschisa inscrierea.

Salile de clasa mari, de tip open space, au fost construite de catre Apple. Un profesor de la universitate sustine ca modelul didactic impus de Apple este unul nou pentru ei. Grupuri mai restranse de studenti vor sta in jurul meselor rotunde echipate cu dispozitive acustice. astfel incat. profesrul va avea posibilitatea sa discute individual la fiecare masa, despre ceea ce studentii au de facut. Toate cursurile sunt predate in limba engleza, deoarece se intentioneaza ca aceasta universitate sa fie una globala, cu studenti din toate colturile lumii.

Totodata, Apple a cerut ca in partea din spate a salilor de curs sa se instaleze canapele si zone de relaxare pentru studenti.

Exit mobile version