Site icon Reduceri promotii voucher online

Din 15 iunie costuri zero de roaming in UE

tarife roaming 2017

tarife roaming 2017

Avem tarife mai mici in roaming de la 15 iunie 2017

E oficial. Incepand cu data de 15 iunie 2017, companiile de telefonie mobile nu vor mai percepe costuri suplimentare pentru roaming in Uniunea Europeana atat pentru voce, cat si pentru mesaje scrise sau internet. Procedura de implementare s-a finalizat saptamana aceasta.

Acest lucru inseamna ca utilizatorii de telefonie mobila din Romania se vor putea bucura de serviciile oferite de operatori la aceleasi tarife ca si in tara in cazul in care se deplaseaza in oricare din tarile membre UE.

Parlamentul European a votat joi, 6 aprilie 2017, un acord cu referire la tarifele maxime ce le pot practica operatorii de telefonie mobila pentru utilizarea retelelor de tip roaming.

Tarife maxime impuse de UE de la 15 iunie

Iata care sunt tarifele maxime votate in Parlamentul European, conform avocatnet.ro:

Putem sărbători acum faptul că de la 15 iunie nu vor mai fi taxe de roaming. Utilizatorii care vor călători prin Europa vor putea verifica mailul, utiliza hărți, încărca fotografii pe rețelele sociale, vor putea telefona și trimite SMS-uri acasă fără costuri suplimentare” declara unul dintre parlamentarii europeni dupa votul din Parlamentul European de joi, 6 aprilie 2017.

Tarifele de roaming au mai avut o modificare acum un an, in aprilie 2016, cand Uniunea European a impus un tarif suplimentar maxim de 0,05 EUR /minut pentru convorbirile in roaming din orice tara stat membru al Uniunii.

Scaderea tarifului in roaming este o veste excelenta, in special cu referire la traficul de date. Costul internetului in roaming este exagerat de mare. Pentru cei ce calatoresc mai des prin Europa, internetul este indispensabil.

Mai mult de atat. am observat faptul ca operatorii de telefonie mobila au inceput sa marketeze aceste scaderi de preturi in roaming, ca si cum ar fi reduceri de tarife, pentru a atrage mai multi clienti. Trebuie sa stiti faptul ca noile tarife au fost impuse de catre Uniunea Europeana si nu sunt, in nici un caz, meritul companiilor de telefonie mobila.

Exit mobile version